• Wij werken voor ú Makelaars & Taxateurs
  • Uw specialist in commercieel vastgoed
  • Uw specialist in commercieel vastgoed

FAQ

Frequent asked questions

Wij krijgen veel vragen over diverse onderwerpen. Hieronder staan er een aantal met antwoorden.

- Kan ik mijn huurovereenkomst per direct opzeggen?

Nee, over het algemeen is er een looptijd in een huurovereenkomst opgenomen met een einddatum. Ook is er een opzegperiode opgenomen. Dat betekent dat u met in achtneming van de opzegperiode uw huurovereenkomst pas kan opzeggen tegen het einde van de overeengekomen periode.

- Hoe kom ik dan van mijn huurovereenkomst af?

In overleg met de verhuurder kunnen wij voorstellen om het gebouw door te verhuren aan een andere huurder. Deze kosten zijn meestal voor de zittende huurder. Echter, u bespaart uiteindelijk wel huur als u van het contract af bent.

- Hoeveel mag de huur jaarlijks verhoogd worden?

Veel huurovereenkomsten zijn gebaseerd op het model ROZ (Raad van de Onroerende Zaken). Hierin zijn clausules opgenomen voor een jaarlijkse huurverhoging. Hier kunt u de huurverhoging berekenen. Lukt het niet? Neem contact met ons op. Wij doen het gratis voor u.

- Kopen of huren?

Dat zijn ingewikkelde afwegingen en daarvoor hebben wij meer achtergrondinformatie nodig. Dit hangt af van o.a. solvabiliteit, groei en beschikbaarheid van de gebouwen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer advies.

- Proces-verbaal van oplevering
Bij de start van een huurovereenkomst is het van belang om de begin situatie goed vast te leggen. Vaak moet het gebouw weer in dezelfde staat worden ingeleverd bij het einde van de huurovereenkomst. Bijde documenten is een voorbeeld opgenomen. Tegenwoordig doen wij het met een app. Dat werkt nog iets sneller.

Staat je vraag er niet bij? Neem vrijblijvend contact met ons op via het antwoordformulier of bel tijdens kantooruren via: 085-0605055.

Handige websites
www.nvm.nl
www.roz.nl
www.cbs.nl
www.ep-online.nl
www.utrecht.nl
www.almere.nl
www.amsterdam.nl
www.propertynl.com
www.vastgoedmarkt.nl
www.vastgoedjournaal.nlContact formulier